Cabinet Individual de Psihologie - Manea Nicoleta

Cabinet de psihologie RUP 1CT3276

Str. Independentei, nr. 39 Medgidia Repere: bl. C1MApN, sc. A, et. 3, ap. 15 (zona IMUM) Zona Geografica: Central
Luni - Vineri 09:00 - 20:00 Pret per sedinta in lei: 0

Psiholog Nicoleta Manea RUP 05150
0724888163
nicoletamanea76@gmail.com

http://www.despresuflet.ro/cabinete-psihologice/constanta/cabinet-individual-de-psihologie-manea-nicoleta-medgidia--847/

Vizualizari: 2023 incepand cu 1 August 2018

Prezentare

Consiliere psihologica individuala
Consiliere psihologica de cuplu
Consiliere psihologica pentru familie
Pregatire psihologica pentru rolul de parinti
Consiliere pre- si post-natala
Pregatire psihologica pentru nastere
Autocunoastere si dezvoltare personala pentru adolescenti
Dezoltarea creativitatii si maturizarea socio-emotionala la copii

CONSILIERE PSIHOLOGICA INDIVIDUALA
In viata fiecarui om pot exista momente cand se simte neajutorat, inspaimantat sau dezorientat. Sunt situatii in care apare o suferinta sufleteasca, iar aceasta poate fi resimtita in mai multe feluri, variate de la o persoana la alta. Conjunctura poate fi diversa, la fel ca si sentimentele. Fiecare are un mod de a rezona afectiv, de a gandi si de a reactiona.
Criza se poate intalni la multe niveluri: economic, social, personal… Crizele ne obliga sa ne reevaluam valorile, sa ne redefinim, sa ne adaptam la noi situatii, sa ne recompunem viata ca un puzzle. “Cine sunt eu…?”, “Ce ma defineste…?”, “Catre ce ma indrept….?”
Consilierea psihologica te poate ajuta sa gasesti raspunsurile tale! Este un act de sinceritate si responsabilitate fata de propria ta persoana, intr-un cadru de confidentialitate, intimitate si siguranta. Intelegerea fina si nuantata a trairilor duce catre un echilibru interior stabil. Experimentarea unei viziuni diferite a problemelor conduce catre reteta proprie pentru a iesi din impas. Te poti construi asa cum simti si cum vrei, increzator in fortele tale. Pentru ca primul care poate face ceva pentru tine…. esti chiar tu insuti!

• CONSILIERE PSIHOLOGICA PENTRU CUPLU
Cand dragostea nu merge bine, sufletul nostru sufera!
La inceput sunt momente de placere, de cautare febrila a celuilalt, de incantare atunci cand ii gasesti privirea, vocea, atingerea… In timp apar reprosuri, vorbe grele, zbucium interior, incordare, conflicte…. Totdeauna, mereu, niciodata … cuvinte care pun bariere intre voi, cuvinte care leaga noduri pe care nu mai stiti cum sa le desfaceti... Priviri care contin durerea voastra acumulata de-a lungul anilor. Va aflati la kilometri distanta in acelasi spatiu…
Cuplul este o legatura vie care ia nastere, creste, se confrunta cu greutati, se maturizeaza sau nu si.....se mentine sau moare pentru cei care au ales asa. Suntem mereu in acest dans cu, spre, sau…fara celalalt. Dincolo de norme, tipare limitative sau citate celebre, tu ce alegi pentru tine si cuplul din care faci parte?

• CONSILIERE PSIHOLOGICA PENTRU FAMILIE
Familia aduna sub acelasi acoperis mai multi oameni de varste diferite: copii, parinti si/sau bunici. Rand pe rand pe scena vietii suntem in roluri diferite. Sunt situatii care pot destabiliza familia. Decesul, somajul, pensionarea sau boala unui dintre parteneri pot aduce dificultati in relatii. Rezultatele scolare din ce in ce mai slabe ale copilului, comportamentul agresiv sau izolat al acestuia, critica, insultele, tonul ridicat, ridiculizarea, amenintarile, minciunile, umilirea, abuzul fizic, dependenta materiala afecteaza viata tuturor celor implicati. Anumite dificultati in relatii pot aparea fara ca acestea sa insemne o rea-vointa a cuiva. Modalitatea de a controla propriile emotii negative coloreaza dispozitia de acasa. Toate acestea arata ca undeva e o problema sau mai multe care se cer rezolvate, e semn ca trebuie sa va puneti intrebari serioase asupre calitatii vietii voastre.
Daca esti in una din aceste situatii, daca muzica sufletelor voastre este discordanta, primul care poate face ceva pentru armonia din familie esti tu, apeland la un ajutor de specialitate. Discutiile cu toti cei implicati, aprecierile comune asupra unei probleme pot duce la o solutie, pot aduce echilibrul, astfel incat fiecare dintre voi sa se simta respectat si iubit.

• PREGATIRE PSIHOLOGICA PENTRU ROLUL DE PARINTI
Rolul de parinte este unul dintre cele mai dificile provocari ale vietii. Pentru a deveni parinte e nevoie sa cresti si sa armonizezi in tine o disponibilitate de a fi receptiv si de a raspunde nevoilor copilului, fara a le neglija insa pe ale tale. Exista intotdeauna o nepotrivire intre familia dorita si realitatea vietii cu un copil. Realitatea ta impreuna cu realitatea celuilalt formeaza realitatea cuplului.
Parintii sunt invinuiti pentru comportamentele negative ale copiilor, dar nu si pregatiti pentru acesta misiune de a creste un suflet.
Pregatirea viitoarelor mame si a viitorilor tati incepe in timpul sarcinii.
Tu ce fel de parinte vrei sa fii pentru copilul tau..?

• CONSILIERE PSIHOLOGICA PRE- SI POST-NATALA
Maternitatea implica sentimente placute care pot ajunge pana la exaltare dar si stari de incertitudine si teama. Cele mai multe dintre femei trec prin acesta perioada fara dificultati, insa unele dintre ele sunt greu incercate. Numeroase evenimente pot bloca accesul la maternitate:
- sentimentele de vinovatie date de intreruperea voluntara sau involuntara a sarcinii
- teama si ingrijorarea ce insotesc sarcina cu riscuri
- starile de oboseala, tristete prelungita si iritabilitate simtite in depresia post-partum
- imensa suferinta in cazul pierderii unui copil inainte sau dupa nastere
Toate acestea dau nastere unor stari sufletesti extrem de intense si dezorganizate. Sarcina transforma, atat femeia cat si relatia de cuplu.
Cuplurile care intampina probleme legate de reproducere cauta raspunsuri la intrebari de ordin moral, la diverse alternative.
Psihologul poate sustine cuplul in acesta perioada complicata, va poate ajuta sa treceti prin aceste experiente, sa depasiti momentele dificile.

• PREGATIRE PSIHOLOGICA PENTRU NASTERE
In prezent nasterea este o practica hipermedicalizata, ceea ce nu se potriveste nevoilor tuturor femeilor. Unele ar prefera doar o asistare a acestui eveniment pana la urma firesc. Fie ca opteaza pentru un rol inactiv, acceptand nasterea medicalizata, fie ca opteaza pentru rolul activ prin nasterea naturala, in sine, fiecare femeie trebuie pretuita in felul sau pentru acest dar si putere de a da viata.
Pregatirea psihologica te poate ajuta sa alegi tipul de nastere care ti de potriveste, te ajuta sa indepartezi frica si tensiunea.

• DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU ADOLESCENTI
Stim cu totii ca adolescenta este o perioada vulnerabila, influentabila, o etapa a cautarilor si intrebarilor. Punctele cheie, nevralgice ale acestei perioade sunt: nevoia de afirmare si independenta, reticenta la reguli, gestionarea primelor relatii amoroase, (ne)comunicarea cu parintii, diferitele tentatii.
Programul de dezvoltare personala pentru adolescenti orienteaza pe drumul dezvoltarii emotionale, sustine pretuirea si afirmarea de sine atat de importante in manifestarea propriei individualitati.

• DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU COPII
Dezvoltarea personala a copiilor se produce prin intelegerea de sine, descoperirea capacitatilor proprii, a barierelor afective si transformarea acestora in resurse ce pot fi folosite in diferite contexte de viata. Programul permite invatarea unor noi comportamente si abilitati, contribuie la dezvoltarea creativitatii si originalitatii copiilor.

CV

Psiholog Nicoleta Manea apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 05150, cu drept de libera practica in Consiliere psihologica - evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie

Cabinet Individual de Psihologie Manea Nicoleta este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1CT3276.

 
NICOLETA MANEA - consilier psihologic; psiholog militar
» 2009-2011 - Curs de formare in consiliere psihologica -Evaluarea si consilierea experientiala  a copilului, adultului, cuplului si familiei
» 2001-2005 - Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti
» 2002-2005 - Cursuri de dezvoltare personala (60h) in orientarea Psihoterapie experientiala
» 2004 - Seminar de formare -  Educatie pentru Nastere - Lamaze
 
ATESTATE SI CERTIFICARI
» 2012 - Atestat - libera practica in specialitatea: Consiliere psihologica
» 2007- Atestat - libera practica in specialitatea: Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale           
 
MEMBRU AL UNEI ASOCIATII PROFESIONALE
» 2007 - Membru in Colegiul  Psihologilor din  Romania.
 
PARTICIPARI LA SIMPOZIOANE SI CONFERINTE
» 2015 - Workshop: "Asistenta psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de operatii"- Bucuresti
» 2014 - Conferinta: AFASES, Brasov;
                 - Workshop: "Evaluarea si interventia in tulburarea de stres postraumatic"
» 2013 - Simpozion national de psihologie militara "PSIHOMIL X"
                - Simpozion national de psihologie miliatara "Info-Psiho 2013"
                - Conferinta: “Constelatii familiale”, Constanta
» 2012 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL IX, Bucuresti
» 2010 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL VII, Bucuresti
                 - Sesiunea Anuala de Medicina si Psihologie Aeronautica, Bucuresti
» 2009 - Simpozion national de comunicari stiintifice - Familia intre traditional si    modernism
                 - Seminarul - Relatia dintre satisfactiaangajatilor si performanta in munca;
                 - Seminarul - Adu echilibru relatiei tale;
                 - Seminarul - Starea de maternitate – esenta a vietii noastre psihice;
» 2008 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL V, Bucuresti.
 
APARITII MEDIA
Colaborari cu diversi parteneri media locali in dezbaterea temelor:
» Conversatii Lamaze
» Ghid de sanatate
 
PUBLICATII
Asistenta psihologica pentru familiile persoanelor decedate in accidente sau dezastre” –coautor –a XVI-a Sesiune Anuala de Medicina si Psihologie Aeronautica  – noiembrie 2010

Harta

Specialitati psihologice atestate

 • Consiliere psihologica evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei

Servicii psihologice oferite

 • Ateliere creatie copii
 • Consiliere psihologica
 • Consiliere psihologica in vederea reconversiei si integrarii socio-profesionale
 • Consiliere psihologica pentru dezvoltare personala
 • Consiliere psihologica pentru persoane dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc
 • Consiliere psihologica pentru persoanele care sufera de stres post-traumatic
 • Consiliere psihologica pentru plasarea in munca a persoanelor cu dizabilitati
 • Consiliere psihologica privind orientarea in cariera si dezvoltarea profesionala
 • Educatie parentala pentru parinti sau alte persoane implicate in cresterea si educarea copiilor
 • Interventie psihologica online
 • Psihoterapie, asistenta si consultanta psihologica
 • Psihoterapie/ consiliere online (via skype)
 • Terapie suportiva pentru persoane dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc

Limba in care sunt oferite serviciile

 • Romana

Public tinta

 • Adolescenti
 • Adulti
 • Batrani
 • Copii

Tip terapie

 • Cuplu
 • Familie
 • Grup
 • Individual
Feedback