Cabinet individual de psihologie - Maria-Magdalena Macarenco

Cabinet de psihologie RUP 10B1475

Bd. I. G. Duca, nr. 81 C Constanta Repere: Casa de Cultura-Balada-Sylvian Zona Geografica: Central
Luni - Vineri 17:00 - 20:00 Pret per sedinta in lei: None

Psiholog Maria-Magdalena Macarenco RUP 01588 0721460399 magumacarenco@yahoo.com

http://www.psiholog-macarenco.ro

Vizualizari: 295 incepand cu 1 August 2018

Prezentare

 
 
 
Psiholog Maria Magdalena Macarenco apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 01588, cu atestare in:
- Psihologie clinica, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Consiliere psihologica - evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale, prin Comisia de Psihologie pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala
 
Cabinet Individual de Psihologie Macarenco Maria Magdalena este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B1475.

CV

• Evaluare psihologica si psihodiagnostic
• Consiliere psihologica (adolescenti, cuplu, familie, veterani)
• Dezvoltare si optimizare personala
• Consultanta online
 
Evaluare psihologica si psihodiagnostic
Evaluarea psihologica stabileste daca o persoana are o problema psihologica, mai exact daca are simptomele unui diagnostic psihologic specific. O evaluare diagnostica poate fi o estimare informala facuta in timpul interviului initial cu clientul, la inceputul terapiei, sau poate fi o procedura formala care sa presupuna aplicarea unor interviuri structurate destinate sa identifice cateva posibile ipoteze in legatura cu functionarea psihica a individului.
Aceasta ultima procedura este de obicei parte a unei evaluari complexe care include si administrarea unor teste psihologice si care poate dura mai multe ore, acest lucru depinzand de problematica si motivul evaluarii. Procesul de evaluare continua pe toata durata consilierii, psihologul reestimand problemele, simptomele si progresul facut.
 
Consiliere psihologica
Consilierea psihologica reprezinta o interventie in scopul prevenirii, remiterii sau asistarii rezolutive a unor probleme personale (emotionale, cognitive, comportamentale), cu impact individual, familial si socio-profesional dezorganizator.
 
Cheia tuturor interventiilor circumscrise consilierii este dezvoltarea unor noi strategii de coping, activarea resurselor blocate, complementare sau compensatorii, astfel incat persoanele, cuplurile, familiile in dificultate sa-si gaseasca propriile solutii, utilizandu-si potentialul de care dispun. In munca de consiliere scopul este sprijinirea clientilor in a-si explora propria persoana pentru a se intelege mai bine, pentru a-si constientiza propriile nevoi, asteptari, pentru a avea o mai mare incredere in sine, de a rezolva si depasi problemele prin resurse personale, prin modificarea atitudinilor, conceptiilor si comportamentelor manifestate in context existential specific.
 
Consiliere psihologica pentru adolescenti
Consilierea adolescentului are intentia de a-l ajuta sa-si inteleaga sentimentele si comportamentul. Abordarea familiala este necesara in mod frecvent, in special atunci cand atitudinea parintilor pare sa joace un rol inductor in simptomatologia adolescentului. Atat parintele cat si adolescentul au sansa de a-si explora relatia si a-si manifesta sentimentele intr-un cadru suportiv si securizant. Schimbarile fizice care apar in timpul adolescentei pot aduce cu ele deseori hipersensibilitate si lipsa de incredere in fortele proprii, schimbari de dispozitie si timiditate, acestea fiind cateva dintre cele mai comune trasaturi asociate cu adolescenta, o perioada vulnerabila ce necesita suport si intelegere.
 
Consiliere psihologica de cuplu
Consilierea de cuplu se concentreaza pe dificultatile, conflictele existente in relatia dintre doua persoane. Psihologul ajuta partenerii sa identifice cauzele problemelor si sa decida ce schimbari sunt necesare atat in relatie cat si in comportamentul fiecaruia pentru a se simti mai bine impreuna. Consilierea de cuplu ii invata cum sa comunice mai eficient si cum sa asculte mai atent.
Cuplurile vor afla cum sa evite sa intre in competitie unul cu celalalt, sa identifice scopuri de viata comune si cum sa-si imparta responsabilitatile in cadrul relatiei. Cateodata acest proces este foarte similar cu ce se intampla in consilierea individuala, cateodata e mai mult o mediere intre parteneri si cateodata este educationala. Combinatia acestor trei componente este ceea ce o face insa eficienta.
 
Consiliere psihologica de familie
Este destinata sa ajute familiile sa depaseasca perioadele de criza si sa-si imbunatateasca relatiile, axandu-se pe schimbarile din cadrul unei familii si recunoascand faptul ca relatiile familiale au un impact asupra sentimentelor, comportamentului si adaptarii psihologice a fiecarui membru. In loc sa se intalneasca doar cu o singura persoana, psihologul va implica in procesul de consiliere toata familia sau pe cei mai multi dintre membrii acesteia.
Toate familiile experienteaza probleme si se confrunta cu provocari la un moment dat. Boala sau pierderea pot cauza o mare presiune in interiorul familiei, ajungandu-se la relatii tensionate. Consilierea poate uneori sa fie de folos in a-i ajuta pe membri sa-si imbunatateasca interactiunile si sa faca fata mai bine schimbarilor de viata care pot avea un imact major pe toate nivelurile.
 
Consiliere psihologica pentru veterani
Intoarcerea acasa din teatrul de operatii reprezinta astazi un proces destul de brusc in care soldatii care si-au finalizat misiunea se intorc "inapoi in lumea reala" deseori la o distanta de cateva zile de ultima lor lupta. Acum au nevoie sa se readapteze la un mediu total schimbat, la o noua lume in care nimic nu este asa cum ei au trait pentru atata timp.
La figuri zambitoare care nu stiu cum arata razboiul si nu stiu ca in urma cu putin timp, persoana din fata lor si-a vazut probabil prietenul murind sau o alta atrocitate a razboiului. Ei se confrunta cu o diferenta enorma intre lumi si cateodata simt ca nu se mai pot adapta "acasa".
Nu toti militarii care au trecut printr-un incident traumatic vor avea nevoie de ajutor specializat. In timp, multi dintre acestia se pot recupera cu ajutorul familiei si prietenilor.
Totusi altii dezvolta probleme de sanatate mentala care includ anxietate, depresie, stress posttraumatic si consum riscant de alcool, impreuna cu dificultati relationale, de munca si cotidiene. Este important de stiut ca uneori, problemele de sanatate mentala pot sa nu apara decat peste cativa ani.
Cabinetul ofera consiliere pentru toti veteranii si militarii care au luptat in orice zona de conflict, pentru a face mai usoara tranzitia de la misiune la viata civila. Serviciile includ consiliere individuala, maritala sau de familie, consiliere centrata pe pierderile suferite in teatrul de operatii, evaluare psihologica pentru depresie, stres posttraumatic, abuz de alcool sau drog.
 
Dezvoltare si optimizare personala
Sa obtii ce este mai bun pentru tine - de la tine, este probabil cel mai simplu mod de a descrie optimizarea personala. Cel mai de temut adversar pe care il vei confrunta vreodata este ignoranta ta asupra laturilor necunoscute si neexplorate din caracterul tau. Ai cea mai mare capacitate de a-ti influenta pozitiv viata, deci o cunoastere mai aprofundata asupra propriilor ganduri este esentiala pentru asigurarea unei dezvoltari emotionale pe termen lung.
A optimiza inseamna sa obtii cel mai bun rezultat din utilizarea propriilor resurse, sa-ti maximizezi abilitatile personale. Prima ta responsabilitate este nu sa faci bine ci sa fii bine, pentru ca cine esti e mult mai important decat ce faci.
 
Consultanta online
Poti beneficia de consultanta online din intimitatea casei tale ori a biroului. Serviciul este gratuit iar mesajelor tale li se va raspunde in cel mai scurt timp.
 
MARIA-MAGDALENA MACARENCO - psiholog clinician specialist, psiholog militar specialist supervizor.
1996-2000: Facultatea de Sociologie –Psihologie, Licentiata in psihologie-sociologie, Bucuresti;
2004-2006: Cursul Postuniversitar de specializare in consiliere, psihoterapie si psihodiagnostic ( Bucuresti);
2007-2008: Curs de formare continua in psihologie clinica si psihodiagnostic (Bucuresti);
2008: Curs de formare continua in psihologie clinica si psihodiagnostic (prof.dr.Daniel David, Cluj);
2009-2010: Curs de formare in Testul Rorschach (prof.dr. Adriana Liss, Italia);
2010: Curs de interventie psihologica in situatii de criza (Col. John P.McGuiness, Col. Robert Hicks, S.U.A.);
2010: Curs de formare in testul Adult Attachment Projective (prof.dr.Carol George-S.U.A., prof.dr. Anna Buchheim-Austria, prof.dr. Florian Juen-Austria);
2011-2013: Curs formare in constelatii sistemice (Yutta Ten Herkel-Marea Britanie);
2012: Curs specializare tulburare de stress posttraumatic: “Invisible wounds: new tools to enhance posttraumatic stress disorder diagnosis and treatment” (prof.dr. Brenda Wiederhold, dr. Jim Spira, S.U.A.);
2012-2013: Curs formare Eye Movement Desensitization and Reprocessing (Dr. Richard Mitchell, Marea Britanie).
 
ATESTATE:
Iulie 2006 – Atestat de libera practica in specialitatea: Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale (psiholog specialist);
Noiembrie 2006 – Atestat de libera practica in specialitatea: consiliere psihologica-experientiala individuala si de grup (psiholog practicant in supervizare);
Martie 2008 – Atestat de libera practica in specialitatea: Psihologie clinica (psiholog specialist).
 
ACTIVITATE PROFESIONALA:
2002-prezent: psiholog MAPN ;
2007: misiune Irak ;
2008-2009: misiune Irak ;
2009: practica privata Cabinet individual de psihologie ;
2010: titlul onorific de veteran.
 
PUBLICATII:
“A te “vindeca” de sociopatie”, in nr. 9/2004 al revistei “Spirit militar modern” ;
“Puterea de a spune NU”, in nr. 1-2/2005 al revistei “Spirit militar modern” ;
“Profilul preferential de personalitate al parasutistului militar”, in “Psihologie aplicata in mediul militar”, Ed. Universitatii Nationale de Aparare, Bucuresti, 2005 si “Spirit militar modern” nr.4/2006 ;
“Premise ale intrarii in sistemul militar. Motivatii inconstiente.”, in Psihologie aplicata in mediul militar, vol.I, Ed. Universitatii Nationale de Aparare, Bucuresti, 2006 si nr. 3/2006 al revistei “Spirit militar modern” ;
“Motivatii inconstiente ale intrarii in sistemul militar. Femeia-luptator (II)”, in Psihologie aplicata in mediul militar, Ed. Universitatii Nationale de Aparare, Bucuresti, 2008 si nr. 2/2008 al revistei “Spirit militar modern” ;
‘Tulburarea de stres posttraumatic. Abordari’, in numarul din decembrie 2009 al Jurnalului de medicina militara ;
‘Tulburarea de stres posttraumatic, un alt punct de vedere’, nr. 1/2010 al revistei “Spirit militar modern”.
Macarenco, M. (2010).Psychological support for the Romanian combat troops before, during and after deployment, Coping with Posttraumatic Stress Disorder in Returning Troops,  vol. 68, 157-165 IOS Press, Brussels.
Macarenco, M.  (2011). Tulburarea de stres posttraumatic. Abordari. Fortele Terestre, 1(9), 91-104.
Macarenco, M.  (2011).Modalitati de interventie in criza. Psihologie aplicata in sistemul militar, 345-350.
 
PARTICIPARI LA SIMPOZIOANE SI CONGRESE:
2003 - Simpozionul national de psihologie militara aplicata in structurile cu atributii in domeniul sugurantei nationale “INFO-PSIHO 2003”, Bucuresti;
2004 - Simpozionul national de psihologie militara aplicata in structurile cu atributii in domeniul sugurantei nationale “INFO-PSIHO 2004”, Bucuresti;
2004 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL I, Bucuresti;
2005 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL II, Bucuresti, “Profilul preferential de personalitate al parasutistului militar”;
2006 - Conferinta nationala de psihologie, Cluj Napoca;
2006 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL III, Bucuresti, “Premise ale intrarii in sistemul militar”;
2006 - Conferinta internationala de psihologie, Bucuresti ;
2008 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL V, Bucuresti, “Motivatii inconstiente ale intrarii in sistemul militar. Femeia-luptator II”;
2009 - Congresul al XIV-lea Balcanic de medicina militara, Bulgaria “PTSD, another
point of view”;
2009 - Congresul NATO Wounds of war II, Austria “Psychological support for the Romanian combat troops before, during and post deployment”;
2010 - Congresul al XV-lea Balcanic de medicina militara, Grecia, “Psychological
support for the Romanian combat troops before, during and post deployment” si “Prevention of mental health disorders in Romanian army”. Premiul pentru cea mai buna prezentare orala.
2011 - Congresul Balcanic de Medicina Militara, Bucuresti
2011 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL VIII, Bucuresti

Poze

Harta

Specialitati psihologice atestate

 • Consiliere psihologica evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei
 • Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale
 • Psihologie clinica

Servicii psihologice oferite

 • Aviz psihologic pentru incadrarea in grad de handicap - evaluare psihologica clinica
 • Aviz psihologic pentru scoala - evaluare psihologica in vederea integrarii si adaptarii scolare pentru copii
 • Consiliere psihologica
 • Consiliere psihologica pentru persoane dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc
 • Examinari psihologice in vederea evaluarii depresiei, anxietatii, schizofreniei, dementei si a tulburarilor bipolare sau alte boli psihice
 • Examinari psihologice in vederea obtinerii certificatului de incadrare intr-un grad de handicap pentru copii si adulti
 • Examinari psihologice in vederea obtinerii pensiei de handicap
 • Interventie psihoterapeutica in probleme de cuplu
 • Interventie psihoterapeutica in teama de spatii publice, atac de panica,
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea algica
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea de conversie
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea de somatizare
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea dismorfica corporala
 • Psihodiagnostic si evaluare clinica
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in anorexie
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in anxietate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in dependente
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in fobii (frica de animale, spatii inchise-deschise, inaltime etc.)
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in hipocondrie
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in joc de sansa patologic
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburari de atasament
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile afective: depresie, tulburarea bipolara
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de adaptare
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de anxietate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de somn: insomnie, hipersomnie, cosmar, teroare de somn, somnambulism
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile sexuale
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile somatoforme
 • Psihoterapie, asistenta si consultanta psihologica
 • Psihoterapie- Interventie psihoterapeutica in bulimie
 • Psihoterapie/ consiliere online (via skype)

Limba in care sunt oferite serviciile

 • Engleza
 • Romana

Public tinta

 • Adulti
 • Batrani
 • Copii

Tip terapie

 • Cuplu
 • Familie
 • Grup
 • Individual
Feedback